Voorstelling "Esther" van verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek donderdag 8 maart

Printervriendelijke versieSend by emailPDF versieWe hebben verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek uitgenodigd om hun nieuwe voorstelling Esther op te voeren. Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.

Kees Posthumus en Henk van Glabbeek maken een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal. Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf.

In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

De voorstelling op 8 maart (zeer toepasselijk op internationale vrouwendag) is ook nog eens de premiëre van deze voorstelling!

Vanaf 20.00 uur staat de koffie klaar in de Opstandingskerk, de voorstelling duurt van 20.30 – 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met elkaar na te praten en elkaar te ontmoeten.
Groepen: