Kunst in de kerk

Printervriendelijke versieSend by emailPDF versie

Tot medio mei a.s. wordt werk van Marilyn van Doesburg-Zele in de Opstandingskerk geëxposeerd. Marilyn komt uit de stad Cleveland, Ohio, waar over de kunstenaars wordt gezegd dat ook wanneer zij schilderen, het min of meer tekenen blijft vanwege de vele uren van “life drawing” in hun opleiding.
Het figuratieve werk van Marilyn is verhalend, gemaakt in een periode waarin allerlei gebeurtenissen in haar eigen leven aan de orde kwamen. Achteraf begreep ze dat haar werk op deze wijze tot stand kwam. Na een voor haar belangrijke galerie expositie was zij zes jaren “droog” en kwam er niets uit haar handen. Bijna als een openbaring heeft de natuur zich dit jaar bij haar op een aangrijpende wijze aangekondigd, maar dan wel bijna abstract.
“Het leven is een groot verhaal en dat wil ik niet loslaten.” Met losse toetsen en een speelse lijnvoering is het nu "de natuur in mij die het verhaal vertelt” aldus Marilyn van Doesburg.

De geëxposeerde werken zijn te bezichtigen in de Opstandingskerk, Eerste Brandenburgerweg 34, Bilthoven op vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur en op zondagmorgen tussen 11.30 en 12.30 uur; op andere dagen in de week na overleg met Jannie Catsburg, telefoon 030 – 220 30 91.